Personálne činnosti v malých a stredných podnikoch - Hitka, Miloš
Majitelia malých a stredných podnikov sústreďujú pri riadení podnikových aktivít svoj záujem v prvom rade na finančné, materiálové a technické zabezpečenie všetkých prebiehajúcich podnikových procesov. Riadeniu ľudských zdrojov nevenujú adekvátnu pozornosť. Prezentácia významu personálnej práce v týchto podnikoch a špecifiká jednotlivých personálnych činností. Strategický aspekt pri riadení ľudských zdrojov, analýza pracovných miest, vyhľadávanie, výber a prijímanie zamestnancov, ich orientácia, motivácia, hodnotenie, odmeňovanie, rozvoj, sociálna starostlivosť a uvoľňovanie.