Európska nadácia pre kvalitu – EFQM Excellence model - Maďarová, Martina
Podstata fungovania a využívania modelu EFQM Excellence. Model je v súčasnosti využívaný najmä na interné samohodnotenie podniku, pri ktorom sa zisťuje jeho výkonnosť podľa jednotlivých oblastí. Samotný model EFQM Excellence je rozdelený na dve časti, na predpoklady a výsledky, pozostávajúce z 9 kritérií. Model je využívaný v celej Európe ako univerzálny nástroj na zistenie výkonnosti podniku, a preto je vhodnou metódou porovnania vyspelosti podnikov medzi sebou, bez ohľadu na krajinu, v ktorej pôsobia.