Nová ekonomika (znalostná ekonomika) a rozvoj vedy a výskumu - Gonda, Vladimír
Globalizácia hospodárstva. Význam znalostnej ekonomiky. Vedomostná spoločnosť. Narastajúca medzinárodná konkurencia. Lisabonský proces a Slovensko. Postavenie a úloha univerzít pri plnení Lisabonského procesu. Trendy vo sfére vysokoškolského vzdelávania a vedy. Verejná podpora základnej vedy a základného výskumu.