Konkurenčná schopnosť slovenskej ekonomiky v kontexte procesu dobiehania - Outrata, Richard
Analyzovanie problému konkurencieschopnosti. Nové podmienky konkurencie v globalizovanej svetovej ekonomike. Chápanie nominálnej a reálnej konvergencie v rozlíšení menovo-integračnej a konkurenčne-schopnostnej verzie. Analýza konkurencieschopnosti slovenskej ekonomiky v porovnaní s najvyspelejšími malými krajinami EÚ.