Zdanenie podielových listov - Borčíková, Jana
Spôsoby zdanenia príjmu podielníka plynúceho z vrátenia podielového listu, alebo pri jeho predaji. Podielové listy v súlade s par. 2 ods. 2 písm. c) zákona č. 566/2001 Z.z. o cenných papieroch a investičných službách (zákon o cenných papieroch) v z.n.p. patria do sústavy cenných papierov. Ilustračný príklad.