Európske družstvo - nadnárodná forma podnikania - Vajdová, Iveta
Dňa 1. apríla 2007 nadobudol účinnosť zákon č. 91/2007 Z.z. o európskom družstve. Je doplnkovou právnou úpravou k nariadeniu Rady (ES) č. 1435/2003 o stanovách Európskeho družstva (SCE). Zákon neupravuje otázky priamo upravené nariadením, len otázky ponechané vnútroštátnej úprave. To znamená, že táto európska právna forma je v prvom rade regulovaná vyššie uvedeným nariadením a vnútroštátna úprava je len doplňujúcim nariadením, čo v praxi znamená, že niektoré ustanovenia Obchodného zákonníka sa na európske družstvo neuplatnia.