Medzinárodné väzby jednotlivých okresov Slovenska na báze priamych dopravných prepojení - Michniak, Daniel
Analýza medzinárodných väzieb Slovenska na báze priamych dopravných prepojení v roku 2007. Analýza dostupnosti priamych medzinárodných dopravných prepojení v jednotlivých okresoch. Početné spojenia z jednotlivých regiónov do viacerých krajín poukazujú na silu (ekonomickú, populačný potenciál) týchto regiónov a do istej miery odrážajú ich konkurenčnú pozíciu. Identifikácia faktorov ovplyvňujúcich priestorové usporiadanie dopravných väzieb Slovenska so zahraničím.