Viac času a priestoru pre tvorivosť - Semanco, Emil
1. september 2008 bol začiatkom reformy slovenského školstva. Vo väčšine škôl počas dovolenkových mesiacov pripravovali vzdelávacie programy. Krátky časový priestor na prípravu vzdelávacích programov v porovnaní s Českou republikou. Učitelia nesmú v reforme zostať osamotení. Význam vyučovania cudzích jazykov na školách.