Budúcnosť daňovej politiky SR - konkurencia alebo harmonizácia? - Hajnovič, František
Odhad budúcnosti daňovej politiky na Slovensku vo svetle teórie, empirických poznatkov z vývoja daňovej politiky vo vyspelých krajinách a poznatkov z diskusie o daňovej harmonizácii a daňovej konkurencii v krajinách EÚ. Pri hodnotení minulého vývoja daňovej politiky a jej súčasnej situácie vo vyspelých krajinách je vychádzané zo štúdií a prác, ktoré boli vypracované k týmto otázkam v EÚ a v OECD (ich zoznam je uvedený na záver štúdie). Odporúčania pre Slovensko vychádzajú z interpretácie týchto poznatkov a predpokladaného vývoja ekonomiky.