Energie a bezpečnost jejích dodávek ve vztazích Evropské unie a Ruska - Tichý, Lukáš
V súčasnej dobe existuje vo vzťahoch medzi Európskou úniou a Ruskou federáciou niekoľko sporných otázok, ktoré udržujú vzájomné napätie. Otázky energie ako zdroj napätia medzi Ruskom a Európskou úniou. Perspektívy európsko-ruských energetických vzťahov.