Premeny svetového politického systému. Vývoj světového politického systému - Krejčí, Oskar
Vplyv globalizácie na deľbu práce a ekonomické pravidlá. Globálne problémy: rozpory medzi bohatstvom a chudobou národov, populačná explózia, potravinový deficit, vyčerpanie energetických či surovinových zdrojov a kríza životného prostredia. Výdaje na zbrojenie. Nestabilita. Postavenie USA.