Determinanty potravinovej nerovnováhy a rastúcich cien potravín - Gozora, Vladimír
Analýza súčasnej situácie v spotrebe potravín. Na detaile svetového trhu potravín článok dokumentuje narastajúci dopyt po potravinách, determinanty potravinovej nerovnováhy a rastúcich cien potravín so zreteľom na rastúce ceny potravín v SR. Očakávané zmeny vo výrobe a cenových úrovniach potravín na Slovensku do roku 2015. Vývoj ľudskej populácie a dopyt po zdravotne nezávadných potravinách. Energetická náročnosť produkovaných potravín.