Pôsobenie nevojenskej bezpečnosti na vývoj medzinárodnopolitickej pozície SR a jej zahraničnú politiku - Škvrnda, František
Chápanie nevojenskej bezpečnosti. Klasifikácia nevojenských bezpečnostných hrozieb v kontexte skúmania stavu a tendencií vývoja bezpečnosti SR. Otázky medzinárodnej bezpečnosti SR ako malého štátu v podmienkach postmodernej spoločnosti globalizujúceho sa sveta.