Európska únia a otázka menšín z pohľadu SR a politiky SR - Polačková, Zuzana
Organizácia Spojených národov. Rada Európy. Organizácia bezpečnosti a spolupráci v Európe. Vznik Slovenskej republiky a jej začlenenie do medzinárodných štruktúr. Rámcový dohovor na ochranu národnostných menšín. Slovenská národnostná politika a monitoring plnenia Rámcového dohovoru.