Derivátové operácie v praxi - Mihál, Pavol
Praktický príklad spoločnosti Lízing, a.s., ktorá uskutočňuje svoje obchody v slovenských korunách ako aj v cudzích menách. Vývoj kurzových výsledkov spoločnosti za obdobie rokov 2004-2006. Analýza skutočností, ktoré viedli ku kurzovej strate. Opatrenia prijaté v roku 2007 - zaistenie kurzového rizika nástrojmi: prirodzený hedging, opčné obchody a forwardy. Závery z tejto štúdie.