Intercultural communication - new challenges and approaches - Bláhová, Mária
Interkultúrna komunikácia ako "horúca" téma súčasnej doby. Chápanie sveta a komunikácie v minulosti a súčasnosti. Chápanie rozdielov a vzťahov medzi jednotou a rozdielmi medzi národmi sú nevyhnutným predpokladom rozvoja interkultúrnej komunikácie. Internacionalizácia vyžaduje, aby si ľudia rôznych kultúr uvedomovali potrebu vzájomnej spolupatričnosti.