Náčrt vývoja politického a ideového smerovania Slovenska - Blaha, Ľuboš
Analýza slovenskej politickej scény v podobe aplikácie modelu dvojdimenzionálneho politického spektra. Načrtnutie možného vývoja slovenskej politickej scény do roku 2013, zohľadňujúc ideové smerovanie jednotlivých relevantných politických strán na Slovensku. Prehľad niekoľkých politických problémov, o ktorých možno dôvodne predpokladať, že budú ťažiskovými do roku 2030. Využitie metódy extrapolácie. Analýza doterajších trendov v západnej Európe alebo na Slovensku.