Príspevok ku kultúrnemu dedičstvu nášho vidieka - Dobrotková, Katarína
Kultúrne dedičstvo je nenahraditeľným bohatstvom a dokladom vývoja spoločnosti a dokumentom vzdelanostnej a kultúrnej úrovne národa. Význam múzeí a galérií. Hodnoty kultúrneho dedičstva sú trvalo ohrozované nielen prirodzenými príčinami chátrania a rozkladu, ale aj zmenami životného štýlu, transformáciou spoločenských a ekonomických podmienok, úpadkom a zánikom tradičných remesiel. Nepochopenie významu kultúrneho dedičstva na Slovensku a podcenenie ekonomického významu kultúrneho dedičstva. Význam kultúrneho dedičstva národa v rozširujúcej sa Európe.