Sociálne poistenie v Európskej únii Švédsko - Pastorková, Lenka
Politické zmeny po druhej svetovej vojne a rozvoj nových sociálnych programov vo Švédsku. Univerzalistický typ verejných sociálnych služieb.Všeobecná povaha švédskeho systému sociálneho poistenia. Dôchodkové poistenie. Dávky trvalej invalidity. Pozostalostné dávky. Pokračovanie článku v nasledujúcom čísle.