Význam výchovného pôsobenia školy - Záležáková, Eliška
Nároky kladené na školy ako výchovno-vzdelávacie inštitúcie. Prepojenie vzdelanosti a múdrosti. Menšia efektívnosť výsledkov výchovného pôsobenia. Znižujúca sa celková kultivovanosť obyvateľstva. Neformálne správanie. Úloha výchovy v škole. Potreba osvety rodičov.