Význam a postavenie regionálnej samosprávy v oblasti podpory kultúry v Slovenskej republike - Dobrotková, Katarína
Nepochopenie významu kultúry a kultúrneho dedičstva medzi občanmi našej republiky. Význam a postavenie regionálnej samosprávy v podobe vyššieho územného celku v oblasti podpory kultúry. Ako príklad regionálnej samosprávy bol vybraný Nitriansky samosprávny kraj. Výsledky skúmania. Kultúrne organizácie a zariadenia v pôsobnosti Nitrianskeho samosprávneho kraja. Legislatívne podmienky Nitrianskeho samosprávneho kraja v oblasti kultúry.