Teoretické a praktické otázky vyjadrenia regionálnej konkurencieschopnosti v ekonomike Slovenska - Tvrdoň, Jozef
Problematika regionálnej konkurencieschopnosti je doposiaľ riešená len čiastkovo. Štáty a regióny sa čoraz intenzívnejšie sústreďujú na oblasť konkurenčnej výhody svojich ekonomík a jej hodnotenie je predmetom širokej diskusie na rôznych úrovniach. Autori sa v príspevku sústreďujú na faktory vplývajúce na konkurencieschopnosť a ich prenos na regionálnu ekonomiku. Pokúšajú sa porovnať konkurencieschopnosť jednotlivých regiónov SR podľa tempa ekonomického rastu a podľa miery rozvinutosti jednotlivých faktorov vplývajúcich na regionálnu konkurencieschopnosť.