Od prírody k človeku a jeho kultúre - Choluj, Vladimír
Autor predstavuje svoje stanovisko k diskusii o evolučnom ontologickom prístupe k všeobecnej ekologickej kríze na stránkach Filosofického časopisu, konkrétne k príspevku M. Valacha, v č. 5/2007 tohto časopisu. Hodnotnosť prírody samej o sebe, vzájomná hodnotnosť medzi jej systémovými súčasťami. Príroda - človek - kultúra.