Intertemporální přístup k platební bilanci: vztah míry úspor a míry investic v bohatých, chudých a tranzitivních ekonomikách - Brada, Josef C.
Popis základných národohospodárskych identít, ktoré pracujú s mierou úspor a mierou investícií a vymedzenie ich vzťahu k rovnováhe výkonovej bilancie a k rovnováhe bežného účtu. Formulácia alternatívnej hypotézy pre pohyb medzinárodného kapitálu medzi krajinami a náčrt možnosti vychýlených odhadov a regresných modelov vzťahu miery úspor a miery investícii.