New Public Management - praktické skúsenosti územnej samosprávy - Černěnko, Tomáš, 1981-
Čo znamená New Public Management pre územnú samosprávu. Naviazane na ekonomické princípy riadenia - zmena kritérií rozhodovania. Zavádzanie NPM v Nemecku. Majetková účasť komún v privatizovaných podnikoch. Úlohy komunálnej samosprávy sa neposkytujú len správnym telesom komúny, ale oveľa viac podnikmi, ktoré komúna vytvorila.