7. Výhľad na rok 2007 - Morvay, Karol, 1973-
Pre rok 2007 je očakávané pokračovanie priaznivých vývojových tendencií z rokov 2004-2006, zotrvanie tempa ekonomického rastu na úrovni okolo 8 percent, pokles miery inflácie do intervalu 2,3-2,8 percenta, pokles miery nezamestnanosti k úrovni 11,8 percenta - to bude znamenať prínos pre reálnu konvergenciu, posilnenie stability, zlepšenie materiálnych predpokladov celkovej kvality života. Faktory pôsobiace v prospech a v neprospech silného rastu HDP. Faktory podporujúce a tlmiace rast cenovej hladiny. Faktory priaznivo a nepriaznivo ovplyvňujúce ukazovatele trhu práce. Základné parametre makroekonomického vývoja.