Hodnotenie ekologického stavu vodných tokov v Slovenskej republike - Bartík, Ivan
Charakteristika bentických bezstavovcov a rýb. Odvodenie referenčných podmienok a klasifikačných schém. Hodnotenie ekologického stavu. Biologické prvky kvality sú v systéme zavedenia RSV kľúčovými prvkami pre hodnotenie ekologického stavu vodných tokov. Hodnotenie samotné dopĺňajú aj fyzikálno-chemické a hydromorfologické prvky.