Účtovné a daňové hľadisko dotácií na obstaranie dlhodobého hmotného majetku - Baláž, Ondrej
Výdavky na obstaranie dlhodobého hmotného majetku sa zahŕňajú do nákladov postupne počas jeho používania formou odpisov. Ovplyvňujú teda výsledok hospodárenia postupne počas predpokladanej doby používania. Rovnaký princíp sa použije aj v prípade, ak bola na obstaranie dlhodobého hmotného majetku poskytnutá dotácia, podpora alebo príspevok (zo štátneho rozpočtu alebo z prostriedkov Európskych spoločenstiev). Ilustračné príklady.