Zamestnávanie cudzincov na Slovensku a povolenie na pobyt - Ronecová, Viera
Slovenská republika na základe Zmluvy o pristúpení Slovenskej republiky k Európskej únii a uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 391/2004 od 1.5. 2004 umožnuje prístup občanov všetkých členských štátov Európskej únie na svoj trh. Zamestnávanie občanov EÚ na území SR sa od 1.5. 2004 realizuje podľa ustanovení práva Spločenstva.