Nejvýznamnejší burzy světa - Ptáček, Roman
Aj keď je burza verejným trhom, môže na nej priamo obchodovať len obmedzený okruh účastníkov. Ak chceme kúpiť alebo predať cenné papiere, neobídeme sa bez obchodníkov, ktorí majú na burzu prístup. Rozdelenie svetových búrz. Výpočet a stručná charakteristika najznámejších búrz sveta. Spájanie svetových búrz.