Európska menová únia, optimálna menová oblasť a možné dôsledky vstupu Slovenska do eurozóny - Iša, Ján
Úskalia Európskej menovej únie. Otázky smerovania Európskej menovej únie k optimálnej menovej oblasti. Úskalia jednotnej menovej politiky ECB. Možné dôsledky vstupu do EMÚ na slovenské hospodárstvo. Ocenenie pripravenosti Slovenska na vstup do Európskej menovej únie. Prekážky na ktoré môže naraziť hospodársky vývoj Slovenska po prijatí eura. Vyrovnávanie úrovne miezd a dôchodkov ako kritérium reálnej konvergencie.