Riziko měnové krize z hlediska účasti v kursovém mechanismu ERM II - Helísek, Mojmír
Kurzové kritérium a riziko menovej krízy, spojenej s jeho plnením. Formulácia konvergenčného kritéria a spôsob jeho vyhodnocovania. Zhrnutie historického vývoja plnenia tohto kritéria s doterajšími krajinami eurozóny. Empirický pohľad na menovú krízu. Teoretický model menovej krízy, korešpondujúci s kurzovým mechanizmom ERM, resp. ERMII (tzv. model s únikovou doložkou).