Globální paradigma pro projektování systémů řízení organizací na principech chování živých organismů - Truneček, Jan
Termín nová (znalostná) ekonomika. Nová teória ekonomiky a managementu. Deskriptívny prístup k analýze systémov riadenia organizácie. Podnik ako živý organizmus. Globálna paradigma pre projektovanie normatívnych modelov SRO (systémov riadenia organizácií).