Zvyšovanie kvalifikácie zamestnancov - Tomiová, Sandra
Starostlivosť o vzdelávanie zamestnancov podnikov. Rekvalifikácia je špecifickou povinnosťou zamestnávateľa. Zamestnanec je povinný sústavne si prehlbovať kvalifikáciu na výkon práce dohodnutej v pracovnej zmluve. Záväzok zamestnávateľa poskytovať zamestnancovi počas vzdelávania pracovné voľno. Povinnosť zamestnanca zotrvať u zamestnávateľa po určitý čas (zvyčajne 5 rokov) v pracovnom pomere, inak musí vrátiť náklady vynaložené na zvýšenie kvalifikácie.