Zamestnávanie občanov z iných členských krajín EÚ - Jaško, Jozef
Vstup Slovenska do EÚ - otvorenie pracovného trhu na našom území. Nariadenie Rady EHS č. 1612/68 o slobode pohybu pracovníkov v rámci Spoločenstva a jeho dopad. Sledovanie pohybu za prácou sa v SR realizuje na základe informačných kariet. Povinnosť písomne na informačnej karte oznámiť zamestnávanie občana má zamestnávateľ.