Vysoké školy ve znalostní společnosti - Pitra, Zbyněk
Hnacie sily rozvoja dnešného globálneho sveta: zmeny technológií, zmeny inštitúcií a zmeny hodnôt. Efektívne využívanie intelektuálneho kapitálu. Problematika pripravenosti vysokých škôl na svoju modernú vzdelávaciu úlohu. Vzdelávanie prioritou. Školy ako firmy. Súťaž medzi strategickými alianciami, ktoré sa nazývajú aj podnikateľským inovačným ekosystémom. Bariéry, ktoré bránia vysokým školám integrovať sa do podnikateľských inovačných ekosystémov. Ako môžu vysoké školy úspešne pôsobiť v dnešnej globálnej vedomostnej spoločnosti.