Nejméně rozvinuté země v mezinárodním společenství a jejich postup ke splnění rozvojových cílů milénia - Sýkora, Jiří
Definícia a prehľad najmenej rozvinutýcj krajín (NRK). Skladba indexu ekonomickej zraniteľnosti.Medzinárodná pomoc skupine NRK. Oficiálna rozvojová pomoc a ostatné formy financovania rozvoja. Súčasná situácia NRK. Zmena stratégie pomoci NRK zo strany medzinárodného spoločenstva.