Prepočet (premena) a účtovanie menovitej hodnoty základného imania v akciovej spoločnosti pri prechode na euro - Máziková, Katarína
Akciová spoločnosť, akcia - charakteristika. 1. krok - povinnosti pred prepočtom (premenou) menovitej hodnoty akcií. 2. krok - prepočet (premena) menovitej hodnoty akcií. 3. krok - povinnosti po prepočte (premene) menovitej hodnoty akcií. Praktický príklad postupu pri prepočte (premene) menovitej hodnoty akcií a menovitej hodnoty základného imania.