Variant calculation - the instrument of economic performance management of a multifunctional agricultural enterprise - Škorecová, Emília
Význam využívania variantných kalkulačných metód v riadení výkonnosti podnikov v podmienkach multifunkčnosti poľnohospodárstva. Rozdiel medzi kalkuláciami zostavovanými pre potreby ocenenia produkcie v účtovnej závierke podnikateľov a manažérskymi kalkuláciami. Pozornosť je venovaná režijným nákladom v poľnohospodárskej prvovýrobe, vývoj ktorých je dokumentovanými tabuľkami a grafmi. Uvedený je vývoj režijných nákladov v rastlinnej výrobe SR v rokoch 1997-2006.