Government Governance ako faktor trvalého zlepšovania finančného riadenia verejných prostriedkov v SR pri realizácii cieľov finančnej pomoci Európskej únie - Čiernik, Anton
Komplexné vnímanie problematiky hospodárenia s verejnými zdrojmi. Finančná kontrola ako dôležitá súčasť finančného riadenia. Prijímanie vhodných cieľov správnym spôsobom v oblasti verejných financií - základ pre Government Governance. Analýza vzájomných súvislostí medzi monitorovacími indikátormi využívanými pri čerpaní finančnej pomoci v rámci Národného strategického referenčného rámca v období r. 2007-2013 a indikátormi konštruovanými na báze Balanced Scorecard. Strategické priority Národného strategického referenčného rámca SR. Transformácia monitorovacích indikátorov cieľov špecifických priorít v rámci strategickej úlohy Infraštruktúra a regionálna konkurencieschoppnosť.