Efektívnosť kohéznej politiky EÚ - Gerulová, Lukrécia, 1978-
Metódy hodnotenia efektívnosti kohéznej politiky. Empirické metódy skúmania konvergencie: prípadové štúdie, modelové simulácie a ekonometrické analýzy. Makroekonomické modely na úrovni Európskej únie. Ekonometrické štúdie. Prístup dynamickej input-output analýzy. Metodológia časových radov.