Systém jednostranného zamedzenia dvojitého zdanenia v Slovenskej republike - Geško, Martin
Definícia dvojitého zdanenia podľa OECD. Metódy, ktoré sa používajú na zamedzenie dvojitého zdanenia: metóda nákladového odpočtu, metóda zápočtu a metóda vyňatia. Jednostranné opatrenia na zamedzenie dvojitého zdanenia. Modelové príklady, ktoré dokumentujú mechanizmus fungovania a ekonomické dopady jednotlivých metód. Uplatňovanie politiky čiastkovej neutrality. Problematika dvojitého zdanenia v Slovenskej republike. Jednostranné prostriedky na zamedzenie dvojitého zdanenia v právnom systéme Rakúska, Česka a Holandska.