Trendy vývoja svetových finančných trhov - Sivák, Rudolf, 1955-
Hlavné vývojové trendy na finančných trhoch. USA - najväčší investor a zároveň najvýznamnejšia destinácia PZI. Výrazný vplyv vývoja v USA na ostatné krajiny. Globalizácia a integrácia finančného trhu, marketizácia. Zrýchľujúce sa procesy zmien a inovácií. Nerovnováhy na globálnych finančných trhoch. Finančné krízy a ich možné dopady.