Exportné konzorciá ako nástroj podpory exportu - Csabay, Marek
Jednou z možností, ako uľahčiť prístup malých a stredných firiem na zahraničné trhy je podpora ich vzájomnej spolupráce v internacionalizačných procesoch, napr. formou podpory budovania exportných konzorcií. Touto cestou sa uberajú i niektoré veľké štáty, ktorých exportná výkonnosť je úzko spojená s malými, resp. strednými rodinnými podnikmi, ako je napr. Taliansko. Vymedzenie exportného konzorcia, druhy, predmet ich činnosti.