Využitie grafického znázornenia pri zdaňovaní príjmov a pri vyjadrení vplyvu zdanenia na ponuku práce - Repková, Denisa, 1983-
Modelovanie stimulačných efektov daňového a dávkového systému s využitím iba základných grafických metód znázorňovania. Neobmedzené regulovanie počtu odpracovaných hodín jednotlivcami. Reakcia ponuky práce na zmenu daní z príjmov vzhľadom na nelineárne rozpočtové obmedzenie. Vzťah medzi čistým a hrubým príjmom. Zdanenie príjmu rovnakou daňovou sadzbou a poskytnutie transferovej platby. Zdanenie prímu rovnakou daňovou sadzbou a poskytnutie oslobodenia časti príjmu.