Dôsledky globalizačných procesov na medzinárodné vzťahy v 21. storočí - Plávková, Oľga
Pohľad na proces transformácie medzinárodného systému v 21. storočí a možné scenáre jeho budúceho vývoja. Prezentácia kľúčových tendencií nového rozčleňovania sveta a ich dôsledky na kvalitatívne aspekty suverénneho štátu. Otázky globálneho politického manažmentu.