Ruská federácia a aktuálne otázky medzinárodnej energetickej bezpečnosti - Glavatskich, Maria
V dnešnej dobe existujú vážne hrozby celosvetového charakteru, ktoré sú úzko spojené s ešte nevyriešenými problémami energetickej bezpečnosti. K nim patrí rast medzinárodného terorizmu, globálne zmeny klímy a takmer postupné vyčerpávanie tradičných surovinových zdrojov. Ruská federácia ako veľká a nezávislá energetická krajina by mohla na seba zobrať pomerný podiel zodpovednosti za medzinárodnú globálnu energetickú bezpečnosť a stabilitu. Moderný svet a zahraničná politika Ruskej federácie. Nové možnosti ruskej energetickej politiky.