Environmentálne riziká a proces ich transponovania do slovenskej ekonomiky - Romančíková, Eva
Environmentálne riziko legislatívne ošetrené zákonmi v oblasti ochrany vôd, ovzdušia, nakladania s odpadmi, ochrany prírody a krajiny. Nariadenie Európskej únie - REACH - ktoré prináša nový pohľad na nakladanie s chemickými látkami a prípravkami pri ich uvádzaní na trh. Nariadenie o trvalo udržateľnom nakladaní s prostriedkami na ochranu rastlín. Prijatie zákona o prevencii závažných priemyselných havárií. Financovanie záťaží z verejných zdrojov. Financovanie zo zdrojov znečisťovateľa. Environmentálne riziká a poistenie.