Lisabonská zmluva - Újová, Adriana
Problematika Lisabonskej zmluvy, celým názvom Lisabonská zmluva, ktorou sa mení Zmluva o Európskej únii a Zmluva o založení Európskeho spoločenstva. Lisabonská zmluva je jednou z najdiskutovanejších tém súčasnosti, ktorej cieľom je zefektívnenie, zmodernizovanie a zreformovanie EÚ. Popis štruktúry samotnej zmluvy a zmeny z nej vyplývajúce. Aktuálna situácia ratifikačného procesu.