Charakteristika didaktického materiálu pri vyučovaní slovenčiny ako cudzieho jazyka - Melušová, Elena, 1953-
Niektoré špeciálne javy mimojazykovej komunikácie, ktoré je možné uplatniť pri tvorbe učebného materiálu pre vyučovanie cudzích jazykov a ktoré sa významnou mierou podieľajú na zvyšovaní motivácie učiacich sa. Možnosť oživenia nahrávky jednoduchého textu pre začiatočníkov a niektoré kritériá výberu textov pre pokročilejších študentov.